Loas første konkurrence – intern afslutningsprøve hos DCH.

Loa med bronze medalje for 67½ point ud af 70 mulige.

Kursus holdet for hvalpeog unghunde i DCH havde afsluttende prøve igår lørdag. Det var en helt intern prøve, som blot gav os et indblik i, hvorlangt vi er med træningen, og hvor der er plads til forbedring.
Vi mødtes i klubhuset til morgenmad, og efter aftale havde flere af os forskellige madretter med det til det fælles frokostbord, der ventede efter vi havde gennemført øvelses programmet.
Loa skulle op som nummer ti på sit hold – der var to hold igang, som skulle ud på to forskellige baner.
Vi startede med lineføring – øvelserne svarer til C programmet, men aftalen var, vi skulle vise øvelserne på det niveau vi var kommet til.
Heldigvis fik vi at vide, hvornår vi skulle vende, løbe, skifte til gang igen. Loa og jeg havde varmet op, og med kaninskindet fra Hyssna som belønning, og ekstra gode godbidder i lommen, gik hun en fin lineføring. Bagefter var der en stå øvelser, hvor jeg skulle gå frem til en markeringpind, give kommandoen :stå, gå fra hunden til den næste markeringspæl eller en længere væk, hvis jeg kunne. Jeg skulle vende mig om, stå 15 sek, til dommeren markerede med hånden, at jeg måtte gå tilbage til hunden, ros og fri. Efter jeg havde sagt fri, hev jeg skindet op af lommen og kastede det frem foran Loa, som samler op, og så løber vi en 3 – 4 meter, hvorefter jeg tager tre hurtige skridt baglæns og siger: Loa her. Så afleverer hun skindet og bytter med en godbid.
Øvelsen tre skridt baglæns og ind i ”en Her” bruger vi nu også på hvalpe og lydigheds hold i DRK Østjylland, vi har været på inspirationstur til DCH for et par år siden, og det er en af de øvelser, vi tog ind i træningen der.
Inden længe skal DCH hvalpetrænerne så ind og se, hvordan vi træner hvalpe- jeg synes, det er et godt, vi er begyndt at inspirere hinanden i de to lokal afdelinger af DCH og DRK.
På den næste bane skulle vi vise indkald (træner holdt Loa, jeg gik væk fra hende hen til en markeringpæl, på kommandoen ”Loa her” skulle hun komme løbende hen og sætte sig foran mig og kikke op, før jeg kunne sige : fri og sætte snoren på. Det gjorde hun! 
Så skulle vi vise en bliv øvelse fra sit. Igen gå væk fra hunden, som kun fik kommadoen sit: i DCH betyder det, den skal blive siddende, indtil den får fri  ved markeringpælen vendte jeg mig om, de 15 sekunder føltes lidt længe…… Hun lagde sig, da jeg gik mod hende, det trak lidt fra, men hun blev på stedet.
Til slut var det dæk øvelse – igen samme afstand, stå 15 sekunder, det gik fint.
Loa fik 67½ point ud af 70 mulige og blev nummer 3 på sit hold. Vi fik ros for samarbejdet 

Meen et er hvad hunden kan på træningbanen, noget andet er udenfor, der mangler nu da stadig en del synes jeg – men det kommer.
Vi er klar til et lydigheds hold her til foråret.
Indimellem var der jo tid til snak, jeg satte Loa i bilen, for at hun kunne slappe af, og det er hun god til. Hun har vænnet sig til, at i bilen slapper man af, og der kan godt foregå en masse udenfor, man ikke skal forholde sig til. Vejret var skønt omend lidt køligt – men solen hang over os, ligeså gav viben sit besyv med. Foråret er over os.
Der er ingen billeder af Loa i konkurrence: jeg gik rundt med kameraet i lommen!!. Heldigvis var der jo de andre hunde, som jeg kunne tage billeder af 🙂

Line føring, der noteres flittigt i baggrunden!

Sit øvelsen - 15 sekunder føles lææænge 🙂