Om Loa

Loa er svensk opdrættet af Lena Gottfridsson, kennel Curly Cottage og hendes kennelnavn er Curly Cottage Loa. Hun er født den 25. juni 2010.

Allerede tilbage i 2006, da Xingu og jeg var til Curly World Seminar i Mölle, Sverige og jeg genså Caballus Oscar, tænkte jeg at min næste curly gerne måtte blive en efterkommer efter ham. Ugen før havde jeg set ham på markprøve i Danmark, hvor han fik en fin 1. pr i åbenklasse.

C.I.B POHJ & FI & NO & SE MVA PMV-02-05 V-03-04-05 SEV-04-05 EUV-06 Caballus Oscar på Vesilahto mark prøve, foto Sanna Sierilä, 2007. Ejer Sari Lammi, Finland.

Caballus Oscar. Foto: Hannie Warendorf.

Caballus Oscar 2004.

Han er still going strong og vandt så sent som i december 2011 veteran klasse på en stor udstilling i Helsinki.

2012: Caballus Oscar, ført af Pertti Lammi, vandt det finske Curly mesterskab i vildtspor, som er konkurrence i vinderklasse. Tænk sig en næsten 12 år gammel curly med så fine arbejdsevner, det er så specielt. Håber det er en af de gode egenskaber, han har givet videre til sine hvalpe 🙂

 

Aristocurl´s da Vinchi, kaldet Liston, er hans søn og far til Loa. Jeg lærte Liston at kende lige efter Loa var født, og han er en dejlig ”ærlig” curlyhan, som bliver brugt til praktisk jagt og en rigtig hyggebamse, når han er privat. Han er SeVch, Su(u)CH, NUCH.

Her ses Liston med sin ejer, Susanne Böhn.

Liston, Värmland, 2010.

Loas mor er Curly Cottage Ikita, kaldet Kita og hun er en rigtig frisk, feminin curlytæve, med høj fart og en stor arbejdsvilje. En rigtig god mor for hvalpene, som i en alder af 10 uger  straks benyttede sig af en  hyggetår mælk, da de mødte hende igen til kenneltræffet på Välå. Hun havde ikke glemt dem. Kita har efter en kort introduktion til vildtspor et par uger tidligere, fået godkendt i anlagsklassen i Sverige. Hun er også glad for at apportere, som det ses på billedet. Kita har fået cert to gange på udstilling.

Kita 2011

Kita, december 2010.

Bag Ikita er  Lenas Boyan, som er datter af Kiwi, ja, så lidt Xingu fællesskab er der.

Loas første uge som dansker var i sommerhus i nordjylland, hvor hun dumpede lige ind i vor families tradition, en uge i smuk natur, tæt ved havet med den frihed det giver. Også for en lille hvalp. Vi nød hende alle i familien.

Nu er bylivet begyndt med helt andre udfordringer som skal udforskes når man er en lille hundehvalp.

Jeg glæder mig til at blive en del af det fællesskab, man får med sin hund ved at give den et aktivt hundeliv. Vi vil støtte hende alt hvad vi kan.