Online WT i 2020

Hundeprøver var som alt andet lukket ned på grund af corona risiko hele foråret, men heldigvis var der kreative folk, som fandt på diverse online opgaver, man kunne deltage i. Loa og jeg benyttede chancen til at pudse formen af, og den første vi deltog i, var en opgave som Samme Ammitzbøll, som er en af underviserne i den nye instruktør uddannelse i DRK regi, havde lavet, hvor vi skulle vise udløb til en apportering og tilbageløb til fører, gerne krydret med forskellige sværhedsgrader. Jeg valgte at kaste dummy lige frem, sende Loa over to spring, apportere og tilbageløb over de to spring, hvor jeg havde placeret en krage(lokke) i et bur mellem springene samt en anden fugl og ikke mindst en madskål med dentastix og andet godt 1 meter før aflevering. Loa løste opgaven fint, men andre var betydelig mere kreative end os.

Næste online opgave var fra et engelsk Gundog forbund, hvor opgaven var WT orienteret. 250 retrievere deltog herunder 1 curly (Loa). Jeg undrede mig over, at ikke andre curlyejere havde grebet chancen til at deltage, da den var annonceret i den største curlygruppe curlyfriends på facebook.

Så kom den norske on line WT, som bestod af 5 opgaver ligesom på en rigtig WT (Working Test, en jagtrelateret prøve på dummyer), som det norske raceråd for curly coated retriever lagde op. Nordmændene var overraskede over, hvor mange der deltog (over 50 curlyer) fra det meste af Europa – og tre fra USA. Det var rigtig gode opgaver, hvor de tre sværhedsgrader gjorde, at alle, som har en curly, som kan apportere kunne deltage. I den lette kategori deltog hvalpe ned til 5 måneders alderen.  Desværre var vi kun 4 med 5 curlyer som deltog fra Danmark. Trods opslag med opfordring i curly coated retriever Danmark på facebook, lykkedes det ikke at få flere med. Det gode ved online WT er netop, man kan træne og lave opgaven om. Det er en god inspiration til at få trænet, til resultatet er hvad man synes hunden kan præstere i modsætning til rigtige WT opgaver, hvor alt skal sidde i skabet første gang. Loa nød at træne dirigerings – og apporteringsopgaver igen og lykkedes at få top point i alle 5 opgaver, så hun endte med en delt 1. plads i den sværeste kategori sammen med 4 andre rutinerede curlyer. 27 curlyer deltog i sværeste klasse. Jeg genkendte en del fra WTen på sidste Curly World Seminar i Holland i 18 og fra andre markprøver i Europa. Hvis nogle har lyst til at se opgaverne i sværeste klasse kan man se på www.hundenloa.dk . Tak til det norske raseråd for initiativet – det var en fremragende ide, og en super god anledning til at få trænet.

Søster Lara deltog også i WT en i svær klasse (arkivfoto fra Fløjtdammen, Norge)