Curly Cottage Loa er blevet Norsk og Svensk Udstillings champion

 

20160816_l2

Loa er blevet norsk udstillingschampion, og dermed udløstes også et svensk udstillingschampionat.

Ingelise og jeg havde en forrygende weekend hos Ellisiv i august, hvor vi både lørdag og søndag var på udstilling i henholdsvis Prestøya og Lillehammer. Begge dage var vi heldige med et smukt solskinsvejr og masser af varme.  Vi havde dog lige nået at være på Fløjtdammen med Ellisiv fredag eftermiddag, og træne lidt over vand i det pragtfulde terræn. Da vi ankom var det tydeligt at se, Loa lige havde været hos Lara og Kiwi i juli måned. Hun gik rundt, som om hun havde boet der hele livet. Kender alle de gode steder J

Udstillingen på Prestøya ved Elverum var meget speciel, da der samtidig var jagt og fiskerimesse med rigtig mange spændende outdoortøjboder, mad boder og forskellige gamle håndværk blev præsenteret. Vi så de smukkeste håndlavede knive, da vi gik rundt da udstillingen var ovre i området. Meget fristede, men jeg nøjedes med at købe en lækker røget elgpølse.

På udstillingen gik det Loa rigtig fint. Hun fik cert, vandt sin klasse og senere blev hun bedste tæve og BIM. Hannie Warendorfs Bruiser blev BIR. Hyggelig altid at møde curlyfolk, der bliver udveklset lidt hunde historier.

20160816_l1

20160816_l4

20160816_t1

20160816_l5

Vi kom også forbi en stand, som omhandlede jagt, og her blev Todo, Gatling og Loa præsenteret for en udstoppet bjørn på en lille vogn, som kunne fjernstyres. Den blev brugt til træning af hund, som skulle kunne stille en bjørn – ikke just en kerneopgave for en retriever!

Alle tre hunde tog det meget afslappet, da den kørte hen mod dem. De snuste høfligt til dens kæmpe labber – men ellers vakte den ikke særlig opmærksomhed.

Lørdag aften med hygge og hundesnak – gik alt for hurtigt.

Søndag morgen sagde vi farvel til Ellisiv og kørte til Lillehammer. Hvor smukt ligger den by dog ikke? Udstillingen foregik på OL stadion, som blev anvendt da Norge i sin tid var vært ved vinter OL. Pudsigt og også imponerende at se de unge kæmpe sig opaf de stejle veje på rulleski i stor fart. Der blev trænet hårdt!

På udstillingen dømte danske Birgitte Jørgensen – og igen blev Loa bedst i klassen, bedste køn, og BIM.

Køreturen til færgen gik fint, både Loa, Gatling og Todo er nemme at have med på færgerne om natten. De fordeler sig på gulvet, og så er der ro. På færgeturen er der luftemulighed på hundedækket. Turen var 11 timer, så det er længe at skulle holde sig.

Køreturen hjem næste dag havde en enkelt punktering på motorvejen, bestemt ikke et rart sted at vente på vejhjælp. Vi stod i grøftekanten og kunne ikke få hundene ud, vi måtte nøjes med at åbne bagklappen, og håbe på bilisterne fik øje på bilen. Dette uheld var ikke så slemt som det uheld vi havde på vej til Norge, da der sprang et lille rådyr ud foran bilen, og desværre blev kørt over, men ikke var dræbt på stedet. Det var meget ubehageligt at stå med en påkørsel og ikke have noget med til at aflive dyret. Det lykkedes til sidst at låne en hammer.

Vel hjemme tænkte jeg over, om jeg skulle gå efter et norsk udstillingschampionat, for så var chancen for at komme på udstilling senere samme måned denne gang ved Hadeland Glassverk Jevnaker. Jeg meldte til. Lidt af et sats, men Loas pels var rigtig fin, så jeg gjorde forsøget.

Igen boede jeg hos Ellisiv, og vi kørte afsted tidlig lørdag morgen. Igen super vejr, smuk solskin og ikke alt for varmt, men behageligt. Glassverket lå smukt ved vandet, jeg er vild med Hedmark området, der er frodigt og smukt.

Gerd Bolstads hanhund blev bedste han, og Loa mødte igen Adas sorte tæve, denne gang handlet af en anden. Loa blev bedste brugshund, bedst i køn og senere BIR, helt forrygende – hvor blev jeg glad, da dommeren gav hende certet, så var både det norske og svenske udstillingschampionat i hus.

Ellisiv og jeg gik lidt rundt på glassverket – uhh, hvor var der mange smukke – og dyre ting men kunne købe.

Jeg havde lidt dårlig samvittighed over at køre, før BIS konkurrencerne blev dømt, men vi skulle vente 4 timer på det, og jeg ville hellere have mulighed for at komme på fløjtdammen med Lara og Kivi i stedet – og det tror jeg faktisk også Loa ville foretrække 😉 Så vi kørte til Ellisiv og hentede hunde og dummyer. Vi kom sent hjem, men jeg skal love for Loas championater blev fejret. Ellisiv tændte op i sin udendørs ildsted/grill og champagnen blev trukket op, der var dækket med fint bestik og vi sad meget af aftenen og hyggede os, Jan, Ellisiv og jeg.

Tusind tak Ellisiv for din store gæstfrihed, for rigtig god sparring om hundetræning!

Desværre var der ikke plads på færgen i Oslo, så jeg måtte køre turen, først til Göteborg, dernæst fra Frederikshavn, før jeg nåede hjem, godt træt – men super glad.

14117974_10153641355897471_4550501123780916175_n