Pinse med schweissprøve og udstilling.

De præmierede hunde på prøven ved Fussingø
Egeløv - en stor gren til Loa og en mindre til mig 🙂

Der var mulighed for at se pinsesolen danse med det fine vejr, vi havde i år – men jeg valgte nu anderledes 🙂 Vi tog til schweissprøve hos Chr. Harbo, Ruhårsklubben, vedFussingø, hvor Loa var tilmeldt en 20 timer x 400m på færtsko.

Det blev en virkelig hyggelig dag med masser af tid til hundesnak, mens vi ventede i skoven. Selvom det var meget varmt, var der stadig grøn vegetation i bunden nogle steder og færtforholdene var udmærkede. Men det var varmt både for to og firebenede.

Det lykkedes at smide 1. præmien over styr 30 meter før skindet, da Loa drejede i en vinkel på 15 grader til højre i forhold til det dybe gamle, spor med kvasbunker spredt hist og her, som sporet gik i efter sidste knæk. Jeg fulgte med, da jeg tænkte, det nok kunne passe, at dommeren lige ville teste, om man ville stole på sin hund.

Jeg kunne se bilerne holde på skovvejen, så tæt var vi på, og så tog Loa hovedet op. Jeg begyndte at bakke, men i det samme lød det : Du har tab.

Jeg gik højst 20 meter bagud, så fik Loa fært af skindet, drejede lige tilbage til det dybe spor, vi kom fra og der lå stråbambi.

EJJJ, det var tæt på. Sådan er gamet, dommeren fortalte, de sagtens kunne finde på at vige lidt fra sporet til slut – men det havde de ikke gjort den dag 🙂

Det vidste jeg jo godt, for jeg har prøvet det med Xingu i 2007 på et spor. Da var det mig, som trak Xingu af, da den 30 meter før skindet drejede præcis ud til højre – hvor det viste sig skindet lå. Det kostede to præmieringer, da jeg var ligeså stædig som hunden og  Xingu til slut måtte trække som en vanvittig for at fortælle det to benede fjols, at skindet altså lå til højre……

Så denne gang besluttede jeg at følge efter..

Nå, men Loa fik selvfølgelig masser af ros for at finde Bambi. Så har vi jo chancen for at prøve en anden gang.

I smukke rammer var paraden med præmieringerne lagt foran Fussingø, hvor de præmierede hunde også blev fotograferet.

 

dommeren kikker på Loa, som lige for forbenet for langt fremme 🙂

Dagen efter var Loa tilmeldt DKKs udstilling i AAlborg og Merete kørte med, hvilket jeg var glad for – og Loa også 🙂

Vi fik da også købt lidt ind, men udbuddet var nu ikke særlig stort, og teltene var nu heller ikke overrendt. Måske kan krisen også mærkes i hunde sammenhæng?

Det blev Loas tur til at komme i ringen, og selvom hun havde det meget varmt, præsenterede hun sig så fint, at hun fik Excellent. Dømte gjorde Jessie Borregaard. Hun fik en fin kritik, og stod i det fineste, tætkrøllede kostume.

Loa under lup! eller næsten 🙂

 

Mens mor snakker checker jeg lige posens indhold!

Flere var henne og snakke med Loa, og høre til racen. Det er rigtig god træning for Loa, som lige skal se folk an, før hun viser begejstring.

Loa har et særligt forhold til Merete!!

Merete og jeg blev enige om det fine resultat skulle fejres – og det skal jeg lige love for vi gjorde.

Med is, kaffe og kage og mere is på Constantia 🙂

En dejlig dag.