Trænings weekend og hygge

En weekend i april, hvor vejret viste at foråret var op vej, tog Ingelise, Lene B. og jeg over i Ingelise og Mogens´skønne sommerhus for at træne hund og hygge.
En flok skønne, sociale curlyer. Det må være helt tilfældigt Loa rækker tunge 😉

 

Ingelise var taget i forvejen for at varme huset op mens Lene og jeg standsede  for at lægge spor i det skovområde, vi havde fået lov til at benytte. Det vil sige, jeg lagde et spor til Lenes Sif, mens hun luftede både Loa og Sif.

Jeg kendte ikke terrænet, men det var yderst velegnet til sportræning med en dejlig variation i bevoksning og underlag.

Ingelise ventede med de tre drenge, og der blev snust og leget både inde og ude. Heldigvis var grunden indhegnet, så vi kunne trygt slippe dem ud, selvom det var tydeligt at råvildtet færdedes lige på den anden side af hegnet.

Ingelise passede Merlot mens familien var på ferie, så foruden Todo og Lupi var der Loa og Sif.

Det varede noget inden de faldt til ro. Vi nød et dejligt aftensmåltid, og så gik snakken resten af aftenen, både hygge men også planlægning af aktiviteterne med hund.

Efter vi havde siddet over morgenmaden lørdag morgen kørte vi  mod strandengene, hvor formiddagens træning skulle foregå. Det vakte en vis opmærksomhed med alle de krøllede hunde, og mange af de forbipasserende spurgte til racen.

Vi lavede markering i en lille indsø, hvor der var løbevand, ja næsten svømmedybt for Loa J. Vi skiftedes til at kaste for hinanden og tog en hund af gangen. De resterende trænede ro på post – ja lige med undtagelse af Lupi, som havde carte blanche og gik rundt, som det passede ham. En gammel hund har vel sine privilegier. En gang imellem hentede han også en markering – i sit eget tempo.

Efter løbevandet gik vi hen til strandengen, hvor vi trænede dobbeltmarkeringer, hundene havde lidt svært ved den ene af markeringerne, den faldt nemlig i en lavning, hvor der stort set ingen fært kom op.

Ungehunden Merlot sad i langline, og fik også nogle markeringer til sidst. Han er uøvet – men viste, han har masser af potentiale, jeg håber Anne vil tage tråden op og træne ham i DRK.

Hjem til frokost, hundehvil og derefter kørte vi hen til det areal, vi måtte træne i. Vi havde vildt med og eftermiddages træning stod igen på en del markeringer, enkelte som dobbelte i et særdeles kuperet terræn.

Loa har ikke den store vildterfaring, desværre var vi fraværende på markprøveholdet, den ene af to gange, hvor der blev trænet vildt, så det var med spænding, jeg lagde ud.

Hun stod lige og fundere over den første fugl, en due, og så kom den ellers hjem i en fart. Da vi skiftede til fasan og senere til and gentog det sig. Første gang skulle hun lige se, hvad det var, og så blev de samlet spontant op og returneret i god fart.

Så kom vi til kaninen. Hold nu op, sikken et cirkus. Det passede ikke damen, så Ingelise fandt på en måde at gøre den interessant, hun lagde sig på jorden med kaninen i favnen, og så kom Loa jo hen for at se, hvad i alverden der foregik!!! Efter mange krumspring, hvor hun tabte den op til mange gange på vej hjem, lykkedes det at lave to succesfulde dirigeringer, hvor hun kom hjem med den til en glad mor J

Todo hentede fugle så det fløjtede og selv en meget lang dirigering på kanin klarede han uden problemer. Han er virkelig gennemtrænet og må komme videre i år på prøverne. Lene valgte at spare Sif, da hun skulle ud og gå spor senere på eftermiddagen, så hun var kaster og hundepasser – hundene elsker hende.

Ingelise kaster til Loa, Todo ser på.
Loa har lige samlet op
På vej hjem

 

Dygtig pige

 

Loa er klar

Loa returnerer med fuglen, Lupi og Todo træner ro på post

 

Loa i fuld fart

 

Tak

 

Ingelise gør “Ninus” interessant for Loa

 

Jeg må vel hellere tage den med hjem til hende…

 

Jubelen kender ingen grænser!!

 

Skønne gamle Lupi,

 

Todo henter fugl.

 

Todo på vej tilbage i det kuperede terræn

 

Værs´go mor. Lupi holder sig tæt på 🙂

 

Anden blev hentet

 

Todo kommer med kaninen efter en 80m lang dirigering

 

Todo bringer kaningen

 

Todo henter fasan

 

Værs´go

 

Lene holder Loa, Todo og Lupi, mens Merlot træner. Sif sov i bilen, så hun kunne være frisk til sit spor.

 

Merlot fik også lov at prøve – og han hentede alt vildt, og returnerede for det meste og afleverede til hånd. Fantastisk at se unghundens glæde ved at få lov at hente vildt!

 

Merlot fra Kennel Magriss, 10 mdr gammel.

 

Merlot henter fugl for første gang

 

Ville gerne aflevere – her til fotografen 🙂

 

Her afleverer han – hans hale svingede som en propel 🙂

Efter et par timer kørte vi til sporområdet, hvor jeg selv synes jeg havde lagt et fantastisk spor med tre tilbagegange. Sif var nu ikke helt enig, der var så megen frisk fært af råvildt og især kronvildt, hvis efterladenskaber plastrede skovbunden til. Pludselig fik jeg øje på en kaste stang fra kronhjort midt på sporet, der stak 10 cm rillet ”gren” op, og stor var glæden, da det viste sig at være fra kronhjort, jeg har aldrig fundet sådan en før.

Sif arbejdede sig ind på sporet og den sidste halvdel gik hun helt perfekt, og bambis fod, som denne dag var anbragt i en stor brændestabel i 80 cms højde, fandt hun uden problemer.

Bagefter lavede Lene og jeg hvert sit spor til henholdsvis Loa og Sif, som de skulle gå næste morgen.

Lene har fået udpeget kassen. “Dommeren ser på “

 

Så går de ind i kassen

 

Sif sporer meget selvstændigt

 

dette stykke var drilagtigt, idet der var masser af tegn på aktivitet fra rådyr – og også krondyr

 

skøn bund at gå på 🙂

 

Endnu et terrænskifte – over volden – “volder” ingen problemer

 

I den del af skoven, hvor de fældede grene lå. Lige her fandt jeg en kastestang fra kronhjort. Det var svært at holde mund til Sif nåede sporslut!
De sidste 40 meter til sporslut – men det vidste Lene ikke 🙂

 

Bingo – der lå Bambis fod!! Sif tager den ned.

 

 

Jeg skal love for, der var ro i hundeflokken da maden var indtaget. De lå i sofaer og på gulvet og snorksov.

 

Hygge, inden hundene faldt helt til ro

 

 

Vi andre hyggede med et glas vin og lørdagsslik J til den engelske TV serie vi gerne ville se og mere snak til efter midnat.

Søndag kørte Lene og jeg til sporområdet mens Ingelise tog sig en løbetur, det havde hun nu også gjort dagen før, og begge hunde gik nogle fine spor, trods vi havde ”testet” dem ved at gå på tværs, hvor krondyr vekslerne kom ud fra skoven og ind i det tætte krat.

Lene og Jeg kørte hen for at mødes med Ingelise, som havde fundet et godt område til træning søndag formiddag.

Vi skiftedes til at være dommer og skytte og gå med hund og lagde ud med en enkelt markering på land. Derefter fri ved fod til bådkanalen, hvor vi lavede en særdeles kort vandmarkering, mest for at øve, at de skulle i vandet, hvor der hurtigt blev meget dybt.

Så gik turen til det frie søg.

Todo lavede et nydeligt søg, han har en fin vildtbehandling og ikke mindst aflevering.

Loa var igen ikke vild med kaninen, så den hentede  Lupi , for at Loa kunne få lov til at hente resten af søget. Jeg blev vildt glad, da Loa blev ved med at arbejde, trods en mand med fiskegrej, hat og net gik tværs igennem det frie søg . Hun er ved at modne – på nogle områder – haha.

Tilbage til sommerhuset snakkede vi om det videre træningsforløb over frokosten, og efter rengøring af sommerhuset kørte vi hjemad, trætte og glade efter en forrygende weekend.

Tak til Lene for at fotografere de fleste af billederne.

Trætte ? – vi er overhovedet ikke spor trætte!!