Træningscamp og ferie med Ellisiv

Jeg har flere gange været i Nord Odal hos Ellisiv og trænet på de fine områder, der findes der omkring og samtidig holdt ferie hos Ellisiv. Det har været gode ture, med udveksling af øvelser og trænings tips og masser af hygge og tid til at nørde ved Pcen i de sene aftentimer ?
I år kom Ellisiv til mig. Vi gik lige en tur i området hvor jeg bor, da Ellisiv kom så Lara, Kivi og Loa lige kunne finde sammen igen.
jeg havde på forhånd lavet en plan for ugens træning og hygge. Vi lagde ud i Århus med at træne sammen med Ingelise, Todo og Gatling ved de to ret gode vandhuller vi har til rådighed.
Tema tråden var at flere hunde var fremme på linje, men skulle arbejde med forskellige opgaver. En skulle dirigeres skråt over vandhullet, en skulle hente en lang tilbagesending (vi havde gået stien med hundene på vejen ud, og derfor så de dummyerne blive lagt), en skulle sendes over hegn efter en markering, en skulle sendes på en lang dirigering efter en tung kanin dummy. Den sidste sad ro på post. Så roterede vi, så hundene kom igennem alle poster.
Derefter pause, og så kørte vi til det aflange, lidt mindre vandhul, hvor opgaven var send over vand og efter et par runder kombineret med en markering, som blev kastet først og skulle hentes til sidst.
Vi tog afsked med Ingelise, som ville køre i sommerhuset, tog hjem og gjorde klar til næste dags træning med Anja og Ole og Nora.
Da vi skulle mødes var det skybrud, så vi blev enige om at spise madpakkerne hos mig, mens vi lige kunne snakke dagens emner igennem. Lille Andreas var også med, så jeg tror det var en god beslutning.

Vi lagde ud med en tramp langs et bredt bælte af dunhammer – men i det meter høje græs var det lige svært nok for hundene at markere, hvor der blev kastet, så i stedet for at kaste over dunhammerne ændrede vi til at kaste i kanten af dem. Jeg tror kun Kivi løste opgaven som tiltænkt. Ind imellem får man konstrueret noget som lige er i overkanten, grænser skal selvfølgelig flyttes, men vi ville bygge på succes, derfor blev øvelsen justeret. Vi skiftedes til at gå forrest og kaste og skyde med startpistolen, som Ole medbragte. Hunden til venstre skulle hente markeringer til højre, højre hund skulle hente markering til venstre, hunden i midten gik bare på linjen og skulle så holde ro. Anja lånte Lara, og højgravid og med en lille dreng ved hånden var terrænet ikke det bedste – men det gik. Lara kom somme tider i konflikt med hvem hun skulle aflevere, men Anja var god til at få hende tilbage ? Andreas prøvede også lige at være hundefører, så mon ikke vi får ham at se om nogle år med egen hund?
Vi gik til det smalle vandhul, og brugte dummyskyderen – og var godt i gang med øvelserne, da uvejret – et nyt skybrud væltede ned over os. Vi var drivvåde, og blev enige om at holde en kort pause. Hundene syntes ikke, det var sjovt med skybrud af den voldsomme karakter.

hvad mon de ser efter?

Vi sluttede af ved det store vandhul, med øvelser som mindede meget om dem, vi havde lavet dagen før med Ingelise.
Det var igen en rigtig hyggelig dag med godt hundearbejde og masser af hyggelig snak.

Ellisiv og jeg kørte til Øer til Ingelises sommerhus, hvor Ingelise stod og ventede med lækker mad ?
Desværre (synes jeg nu), er der næsten ingen fotos fra de dejlige dage i sommerhuset, men vi ville jo også fokusere på det væsentlige: træne hund!.
Mandag kørte vi til Holme strand, som er et område Naturstyrelsen har udlagt til hundetræning, og som jeg havde booked i god tid.
Vi lavede igen øvelser, som blev bygget op, med markeringer, enkelt og også dobbeltmarkering på linje, nærsøg, og naturligvis også et par markeringer på vand, da muligheden for at hente fra strand. Selv en havbad for de tobenede blev det til, om end det syntes noget frisk.

Hen på eftermiddagen tog vi indtil Ebeltoft og gik tur ned af den hyggelige gade, shoppede en smule og tog så tilbage for afslapning. Senere på aftenen trænede vi lige et par rally skilte, først og fremmest med Gatling, som havde kvalificeret sig til DM i øvet klasse og skulle til DM 4 dage efter.
Tirsdag var en rigtig varm, solrig dag, som vi nød i haven med bøger, snak og først ud på aftenen, da varmen lagde sig gik vi hen til et udmærket lille træningsområde vi har brugt før og lavede igen markeringsarbejde, enkelt og dobbelt men denne gang med fokus på terræn skifter.
Onsdag tog vi igen på strandengen ved Holme, og arbejdede videre med de markeringer, vi havde bygget op om mandagen.

Vi havde en virkelig hyggelig aften og kørte torsdag morgen hjem til Aarhus.
Ellisiv og jeg satte hundene af hjemme i huset og kørte i ”Den gamle by”, som i sommerferien er levende gjort i form af skuespillere i nogle af husene – interaktivt agerende på, man taler med dem ?
Torsdag gik turen til Jens, hvor han og en kammerat havde lavet nogle gode poster i form af en WT. Vi hyggede os – og jeg sandede Loa var noget hurtig på benene – specielt, når hun skulle sidde og vente på et værs´sgod fra ”dommeren”.
Aftenen sluttede med kaffe sammen med Lis og Jens, og Ellisiv var naturligvis glad for at se Viki, som udvikler sig fint.
Fredag afslapning, en luftetur samt besøg på Moesgaard Museeum – uden hund.
Lørdag morgen tidlig op og afsted til officiel WT på Brahe Trolleborg på Fyn. Det er længe siden, hvis nogen sinde tre curlyer har startet i åben klasse på samme prøve, men de to søstre og Laras datter Kivi var tilmeldt.
Første post. Lang enkelt markering på vand. Hverken kaster eller skytte kunne på noget tidspunkt ses, markeringen dukkede op over sivkanten og landene lige udenfor. Da den drev røg den hurtigt ind i sivkanten. Loa lavede et rimeligt godt stykke arbejde og fik den hjem – men jeg måtte give hende to korrektioner ved fløjten og håndtegn, før hun havde den – og det kostede rigtig meget.
Lara måtte også korrigeres og fik heller ikke høje point.
Kivi og en anden hund, var de eneste som neglede den klokkerent og blev honoreret med 20 point.
Vores anden post var en dobbelt markering over stensamling og brændenældebælte – men først skulle hundene bedømmes i fri ved fod. Det gik for Loa – men hun sad meget løst i skuddet – og så kom knallerten på anden kastede – øv. Så var hun ude. Dommeren sagde, vi godt måtte gøre det , så hun fik lov at hente begge. Lara fik point og Kivi klarede sig igen rigtig pænt.
Tredje post var et nærsøg ret langt inde i skov – med vandhuller på begge sider af den vej, de skulle løbe af. Der var mange træer i området, og røg de bare lidt ud af stien, så kunne man ikke se dem for træer.
Alle tre hunde fik den post hjem.
Fjerde post var en dobbelt post hvor to hunde ad gangen skulle op. Der blev kastet en dobbelt markering, hvor venstre hund (Loa) skulle hente først kastet (til venstre ) først, anden hund (Lara) skulle hente sidst kastet bagefter (til højre). Derefter gik vi fri ved fod med dommeren ved siden af til et punkt, hvor vi fra en anden vinkel fik samme dobbelt markering, men hvor hundene skulle hente modsat først. Så der var rigtig meget lydighed i den opgave – og det klarede Loa pænt.
Til sidst skulle de hente en lang dirigering, som lå op ad en bakke, igennem et brændenælde krat.
Loa, Lara og Kivi fik point, Kivi klarede sig bedst også på denne post.
Vi kunne høre, mange var dumpet og det var ikke de store point der var givet. Derfor var det spændende at se, hvordan Kivi klarede sig da præmierne skulle deles ud – hun klarede sig virkelig flot. På sin første WT i åben klasse blev hun 2. vinder, kun 2 point efter første vinder. Det var fedt hun kunne vise, krøllerne kan gøre det godt. Loa og Lara viste også godt hundearbejde – men Loa var dumpet på knald markering og Lara mange lige lidt point for at bestå. Pyt med det – dagen var KIVIS og ELLISIVS og det var altså stort.

Vejen blev lagt forbi Jens og Lis til hyggelig middag – før vi trætte kørte mod Viby.
Søndag blev de sidste hunde detaljer diskuteret – Ellisivs database over curlyer blev udbygget med et par nye linjer. Vi lavede lidt hyggeøvelser med Ellisivs store Canadagås i plast og lidt parcour på den ret høje træstamme, jeg har stående i haven

Loa med Canada gåsen
Lara med Canada gåsen

Kivi med gåsen

Sidst på dagen kørte Ellisiv hjemad – jeg håber, hun har haft nogle gode dage – Loa og jeg har.