Vintertræning – dirigering og markering

Henrik Hansen og Anne Baastrup har fået den gode ide at afholde dirigeringskursus nogle gange i løbet af vintermånederne, så vi har tid til at træne ind imellem. Jeg meldte straks Loa til, og håber på det falder på plads i løbet af vinteren. I juleferien var jeg ude et par gange, den ene gang tog Tobias et par billeder.

Retningen vises. Loa venter på “ud”

 

på vej hjem med dummyen
Aflevering.

For at sikre Loa har forstået retningerne og vil følge dem, træner jeg  retningerne i et kryds, hvor Loa sættes i midten og så har jeg dummyen lagt ud foran, bagved, til højre og til venstre. Så kan man vælge hvilken dummy, hunden sendes på, og evt ændre retningen, hvor man sender fra.

Jeg skal ikke gøre det for ofte, så bliver Loa usikker, så ind imellem sender jeg hende på en lang ligeudsending, hvor hun har set, der er lagt dummy ud. Når hun er på vej efter den, kaster jeg en dummy i en anden retning, som hun får som en blind dirigering, når hun har afleveret den første.

Men hun er en curly, og tåler ikke for mange gentagelser.

Af og til træner jeg markering, og det gerne sammen med andre, så vi kan kaste for hinanden. I dag var det sammen med Lene og Ingelise.

Billederne er fra forleden dag, da jeg var i skoven med Tobias.

Jeg er klar!