Curly Cottage Nelly og Curly Cottage Nidra på spor!

Det her var i fokus i dag.

Heidrun og Mette ville gerne høre lidt om, og prøve hvordan man griber sportræning ad, så Lene B og jeg havde sat dem i stævne i Lisbjergskoven i går. Anne som  Magriss Merlot var desværre forhindret, så hun får selvfølgelig chancen en anden gang.

Lene havde lagt to ca 150 m spor før de kom, og så lagde Mette og Heidrun selv et spor hver, efter de havde fået et lille mini kursus i hvordan spor lægges.

Der var tid til lidt teori og kageindtag ved mit bagage rum, Loa var også med i bilen, og trænede uden hun vidste det ” at det ikke altid er Loa som skal ud og gå spor, selvom jeg tog sporsele, og andre remedier ud af bagage rummet”. Nyttig træning, og ros skal hun have, hun sov til det meste af min teori – HMMMMM, jeg håber de tobenede fik mere ud af det 😉

Lene supplerede, så efter en god times snak gik  begge hundene spor. Det gik så fint, begge hunde satte snuden i anskudsstedet og arbejdede sig sikkert og fornuftigt ud af sporet. Bambi blev fundet, hundene reagerede lidt forskelligt ved fundet, Nelly glad for at ruske og lege med skindet, Nidra satte næsen på skindet og så  måtte Mette ellers rose højlydt.

Bagefter gik de det spor, de havde hjulpet hinanden med at lægge. Sporsuccesen gentog sig, var det bare så nemt at få begynderhunde igang, er det ingen sag at være instruktør.

Glæder mig til at gå bag efter dem igen, når de har gået flere trænings spor selv. Det er jo det, det handler om: Hvis man ikke selv kan komme ud og nyde at gå og træne spor, dur det ikke rigtig, der skal trænes.

Her er der klart potentiale, så tobenene – go! 🙂

Som belønning for at holde sig i ro, sove i bilen, selvom vi passerede hele tiden med blod, klove, skind og hunde, så fik Loa et pep spor, da vi var færdige.

400m, ca 3 timer gammelt, lagt på færtsko uden blod. 3 tilbage gange 🙂 Lene havde endnu engang forkælet Loa og mig 🙂

Loa udredte sit spor fint uden problemer.

 

 

Nelly undersøger anskudstedet omhyggeligt

 

 

Så er Bambi fundet!

 

 

Nidra brugte lang tid i anskudsstedet – dygtig curly 🙂

 

De sidste meter før Bambi bliver fundet

 

Her er den mor!