Loa på Bornholm

Todo, Gatling og Loa ved Gammelborg
Todo, Gatling og Loa ved Gammelborg

I det tidlige forår talte Ingelise og jeg om, at et gensyn med Bornholm, kunne være spændende. Ingen af os havde besøgt øen siden skoletiden. Hundene skulle selvfølgelig også med, og da der var DRK udstilling i efteråret meldte vi Loa, Todo og Gatling til. Vi havde fundet et hundevenligt feriehus i Dueodde Ferieby, kun 100 fra stranden, og her var det skønt for hundene at krudte af sidst på dagen uden snor.

Kaninerne vrimlede rigtig mange steder på øen, eftersigende findes kun en meget lille rævebestand, faktisk troede man for år tilbage at de var uddød, så der er ikke mange naturlige fjender.

Udstillingen var i en hal, som bruges til hundetræning om vinteren, gulvet var belagt med tykke tæpper, sponsoreret af de erhvervsdrivende på øen, en ide, vi måske kunne tage op lokalt i DRK?

Dommer var Susanne Forchhammer, og Todo trak det længste strå den dag, idet han blev BIR og fik klub certifikatet. Jeg fik en klump i halsen, da jeg så ham løbe rundt med Ingelise. Det er et år siden, han var i livsfare efter et biluheld, fantastisk med sådan et come back.  Loa fik exc, 1. og jeg lagde mærke til nogle af de andre, rutinerede udstillere af labrador og flatcoatede klappede af hende, da hun løb rundt i ringen. Hun har drive, og kan lide at showe. Gatling fik også exc,1. så hundene gjorde hvad de kunne.

Vandretur rundt om Hammershus
Vandretur rundt om Hammershus

 

smuk var udsigten.

Kamel hovederne
Kamel hovederne
aftenturen ved dueodde
aftenturen ved dueodde

 

Det var skønt at være turist og nyde godt at mange af de vandreruter, der er i det for en dansker meget særprægede område. Et par områder, jeg særlig husker er turen rundt i det gamle granitbrud i Tejn, og så den umådelige smukke tur fra det gamle Fyr på Hammerknuden og ned til og rundt om opalsøen ned til byen beliggende ved havet. Rundt om knuden, til det atter gik opad mod fyret igen.  Det håber jeg billederne fortæller lidt om, men vejret var noget blandet, så mange af billederne er taget i regnvejr. Vi havde en kanon tur, og hyggede os i feriehuset om aftenen. Hundene hørte vi ikke meget til, de gik omkuld efter nogle lange ture i terrænet.

Ekkodalen
Ekkodalen
hundene foran Græssøen
hundene foran Græssøen
vandreturen ved granitbruddet i Tejn
vandreturen ved granitbruddet i Tejn
vandreturen rundt om hammerknuden
vandreturen rundt om hammerknuden

 

Opalsøen
Opalsøen
Opalsøen
Opalsøen