Racens træningsweekend april 2014

Loa er så klar!

Loa og jeg deltog i racens træningstræf først i april, hvor fokuspunkt for træningen var markprøve.
Det var en dejlig oplevelse, at der deltog hele 12 curlyer. Basen for træningen var Ingelises dejlige sommerhus, og allerede fredageftermiddag mødtes Ingelise og jeg derovre for sammen at se det terræn, vi havde fået tilladelse til at træne i og overveje, hvor vi kunne lægge de forskellige træningpas. Hundene blev naturligvis luftet i snor. Tilbage i Ingelises sommerhus hyggede Todo, Loa og Gatling ved at fare rundt om huset og lege på den indhegnede grund. Ingelise og jeg faldt ned i hver sin sofa med hundene om aftenen.
Lørdag morgen mødtes de fleste af os til morgenbord hos Ingelise, en rigtig hyggelig start på dagen. Kl 10 befandt vi os på træningspladsen, hvor Anja skulle stå for formiddagens træning, hvor RO, RO og atter RO og konsekvens var i højsæde! Det var lige hvad Loa havde brug for, efter hun pludselig er begyndt at sive fremad og også knaldapportere ind i mellem. De andre hunde havde nu også brug for noget ro træning. Anja forklarede optakten til at lave en linje, og vi prøve alle at sende vores hund, når den var fuldstændig i ro.
Frokosten blev i det grønne, om end vi fik lov til at benytte den dejlige træhytte, som naboskoven havde bygget. Oven i købet havde ejeren lagt brænde og optænding parat, det var dejligt at få lunet fingrene på den kolde forårs dag.
Efter middag var der stadig fokus på lydighed og ro, når vi trænede forskellige linjer. Der blev taget udgangspunkt i hver hunds niveau, så alle fik mulighed at træne succes og opbygning.
Begynderhundene fik en linje, de selv lagde ud langs en lille vold. Åbenklasse hundene fik en dirigering i noget terræn, som var lidt mere krævende, bagefter prøvede vi fra samme sted først at kaste en distraktion skråt op af en skrænt for derefter dirigere dem ud til punktet, de havde været før. Bagefter fik de lov til at hente distraktionen.
Sidst på eftermiddagen vendte alle tilbage til Ingelises sommerhus, hvor vi fik dejlig mad, Ingelise havde lavet. Mette og jeg havde bagt kager, så der var lidt til den søde tand. Aftenen gik med hundesnak og udveksling af træningstips.
Næste morgen mødtes mange af os til morgenmad igen, og formiddagen start var åbenklasse hundene, som skulle dirigeres op ad en meget stejl skrænt – denne gang uden at have set, der blev lagt noget. Vi havde Ingelises fætter, Erik, til at stå på toppen og lægge nye dummer, når hunden var på vej hjem ´.
Vi strammede skruen ved at gå længere væk, og lod hundene begynde på den anden skrænt, så de skulle krydse to terræner for at kunne få dummyen hjem.
Vi sluttede af med åbenhundene på vildt. Enkelt og dobbeltmarkeringer og de løste opgaverne så fint. Der var gode udsynsforhold, så de mere uerfarne kunne se, hvad der foregik.

Loa parat til dirigering op på toppen af skrænten
så har hun dummyen

Nogle af hundene som deltog, her kunne vi stå og se dirigeringerne
Loa på vej tilbage med anden, Søs var kaster

Heidrun kastede anden markering i dobbeltmarkeringen

Susy er klar

Jens og Joella

Vi satte de mere øvede hunde ind i bilerne og hjalp nybegynderne med at få præsenteret vildt, og det lykkedes at få dem alle til at samle ænderne og duerne op. Vi sluttede af med en hyggelig kop kaffe og dejlig kage, som var tilovers fra dagen før. Der var positiv stemning for at lave endnu en trænings seance måske i efteråret. Den skal Loa og jeg helt klart deltage i.


Gatling

Ingelise, Lene og jeg tog tilbage til sommerhuset for at hygge lidt over frokost før vi atter vendte hjemad.
Vi gjorde dog holdt på vejen hjemad, hvor Lene havde været så venlig at lægge spor til loa på et nyt træningssted, og jeg må sige, hun var upåvirket af at have trænet markprøve en hel weekend. Hun gik et kanon spor.