Træning og Ferie hos Ellisiv, klubmesterskab i jagt samt udstilling til den svenske curly træf

Tak til fotograferne Lena Gottfridsson, Nicolina Gustavsen,Helena.

Loa på vej hjem med dummy i det frie søg på curly klubbens uofficielle jagtprøve i åben klasse.  Kunne måske have valgt en lidt mere farbar rute!

20160707_loa4

jo hun kom ned uden problemer, heldigvis.

20160707_loa5

Klar til dirigering skråt over søen.

20160707_loa1

Loa på dobbelt markering i vand

20160707_loa3

20160707_loa2

Lara (Ellisiv) vandt åbenklasse, Jonna (Titti) blev nr 2, Kivi (Ellisiv) blev nr 3, Loa nr 4

13723958_1746908795594126_1861940869402797379_o

Vindere begynderklassen

13731757_1746908838927455_1255493020967483323_o (1)

Vindere Koppel klassen

13686622_1746908858927453_5008923781604020872_n

 

En eventyrlig ferie er slut, og jeg er fyldt op med indtryk, som først skal til at lejre sig. Ellisiv og jeg tog nogle afslappende dage på Spjærøy, hvor Ellisiv har hytte, hvor øen er højest og med panoramaudsigt fra stuen ud over havet. Her læste vi, trænede vand, Kerstin Andersens øvelse for at få hunden til at blive helt tæt i området, hvor markeringen falder. Ellisivs mand, søn kom også et par dage – så der var 3 curlyer og en ruhår i sommerhuset. Loa var højløbsk, med hvad det bærer med sig.

20160701_llk

 

Ellisiv og Lara klar til pæn lang dirigering, som vi har bygget op i afstand over nogle gange.

20160701-E

jep  Lara, der ligger mini dummyen gravet ned under lyngen. Hun har været i området før og løser opgaven.

20160701_E1

Søndag eftermiddag kørte vi til Hedmark, hvor Ellisiv bor. Ellisiv havde lagt træningsplan: mandag træning med Vera først på dagen og Cecilie om aftenen, begge fra Kongsvinger jagtklub, hvor Ellisiv også træner. Vera har jeg trænet med før, så hyggeligt at se hende igen.  Loa kom efterhånden godt efter at blive sendt over vand, godt hjulpet af en dummyskyder, som satte stemningen noget i vejret.

Lilly My, Aske, Lara, Kivi og Loa på Trondsbø efter træning.

20160701_alle

Tirsdag kom Susanne Böhn med Aske og Kristina med lille MY, og Elisabeth med Sambo og de blev et par dage, dog ikke Elisabeth, der ventede noget arbejde på gården, så ud over god hundetræning på Fløjtdammen og Trondsbø, begge steder helt unikke træningsarealer i smuk natur, var der grillehygge om aftenen, en skøn aften, hvor vi pakkede os ind i tæpper, da vi havde lyst til at nyde aftenen ude længst muligt.

Lara ligner her sin farfar Caballus Oscar, synes jeg på det foto som sidder på Loas siden “om Loa”

20160707_lara2

Kivi på vej hjem til Ellisiv

20160707_kivi6

Lille My henter anden.

20160707_MY2

Sambo henter også anden

20160707_sambo2

Aske Klar til dirigering, Loa skal sendes på nærsøg på mini dummyen gravet godt ned under vegetationen i buskaset.

20160707_aske4

At Aske er Susannes stjerne er der ingen tvivl om 🙂

20160707_aske3

Mens Aske hentede dirigering og Loa var sendt i nærsøget hentede Lara markeringen som med dummyskyderen var over på den anden søbred. Alle tre hunde sad og markerede, hvorefter de skiftedes til at lave opgaverne.

20160707_lara3

 

På Trondsbø trænede vi med vildt, lille My og Aske gik en markprøve med Ellisiv og dommer og mig som skytte og kaster, derefter var det Kivi, som gik suverænt på en testprøve. Dygtige var de. Senere gik vi over på den anden side af søen, for at træne markeringer på land og vand primært for Loa og Lara. Vi sluttede også over med markering og dirigering over søen.

Kivi på vandmarkering på smukke Trondsbø. Ca på det sted, hvor vi trænede “over” tidligere på eftermiddagen. Et super terræn

20160707_kivi1

 

Torsdag kom så dagen, hvor vi stod tidligt op for at køre til Hønefoss, hvor Trond Gjøtterud holdt kursus i walk up. Desværre var Loas løbetid ikke helt ovre, så med en tilmeldt hanhund ud af de 6 på kurset, måtte Loa blive i bilen, og jeg kunne koncentrere sig om at høre godt efter. Der var nogle vældig interessante lydighedsapporterings øvelser, som Trond laver med sine hunde som start på en trænings session. Han viste også sin opstilling, og begge dele vil jeg arbejde videre med. Ellisiv havde Kivi med på kurset og hun klarede sig så fint. God fart og stil, hendes grundtræning er i orden, hun går den flotteste fri ved fod. Bedst af alt, hun lavede et solidt arbejde på de krævende markeringer, med god markeringsevne og fart og lod sig ikke stresse, når der blev skudt og de andre hunde skulle arbejde efter en god halv times walk up, var hun stadig helt rolig og koncentreret.

Trond kunne kaste nogle super lange markeringer her i sit meget varierede terræn. De 4 kursister skiftede plads for hver markering, som 1. hund til højre skulle hente. Kivi går fint fri ved fod, når hun ikke arbejder.

20160701_-walk-up

Da vi kom tilbage kørte vi direkte til Fløjtdammen for at prøve lidt øvelser med Loa og Lara, som havde siddet i bilen på kurset.

Fredag – afslapning, og lidt træning over hegn i haven og søg i tæt krat – sjovt synes hundene.

20160701_loa 20160701_loa1

Så kørte vi til Sunne og indlogerede os på camping træffet hvor det svenske curlytræf skulle løbe af stabelen.

Hygge med curlyvenner – nye og kendte fredag aften, tidlig op lørdag kørte vi samlet til Hummeltorp, hvor der i endnu et prægtigt terræn var lavet jagtprøve. Helene havde arrangeret prøven, og havde ud over begynder og åben klasse, som talte til det samlede klubmesterskab også lavet en koppelklasse, hvor hundene måtte føres i bånd. Det var et stort hit. Utrænede og lidt trænede hunde og mennesker fik lov til at prøve kræfter med markprøve, og det var et hit. Flere viste jagtlyst, og ingen var skudpåvirkede. Der blev ellers skudt med dummyskyder uden dummy, så det gav et ordentlig skrald og en flamme stod ud af mundingen, hvilket kan være lidt voldsomt for en ung hund.

I åben klasse var der 4 tilmeldte: Tittis Jonna, Ellisivs Lara og Kivi og Loa.

Kivi og Jonna begyndte, og det stærkt kuperede, klippefyldte terræn blev udnyttet bedst muligt.

Først skulle ekvipagerne gå bag skytten til henholdsvis dobbelt markering og dirigering. Da det var Loas tur, skulle hun begynde med en dobbeltmarkeing, som egentlig ikke var lang, men hvor dummyen specielt på sidst kastede var synlig i kort tid, før den forsvandt bag en bakke. Da Loa kom hjem med sidste markering måtte Lara sendes på blinddirigeringen, Bagefter byttede de. Loa klarede dirigeringen, som var ligeud med i et skråt terræn, det voldte dog ingen problemer.

Derefter gik vi ned mod vand og her slog Loas lydighed eller rettere mangel på samme til. Hun gik foran mig, og sprang i vandet – øv, øv,  hun var varm og tørstig, men ingen undskyldning.  Vi drejede op igen mod et ret stort søg, som lå i vifteform, med en højrebegrænsning langs et klippe repos, hvor Loa i øvrigt hentede dummy oppe på. Hun lavede et udmærket søg, kom godt rundt i terrænet, hvor der var lagt 12 dummyer ud. Søster Lara var lidt præget af sin falske drægtighed, og Ellisiv var ikke helt tilfreds med tempoet, til gengæld lavede hun et gedigent stykke arbejde. De skulle hente på skift, to dummyer af gangen. De sidste trak tænder ud – og da de begge havde været over hele området, fandt dommer lars Böhn ikke grund til de skulle blive ved at søge den sidste.

Vi vendte os om mod vandet og nu blev et skud blev afgivet skråt i retning mod højre. Med hundene fri ved fod gik vi ned igen mod vandet. Loas fri ved fod var mere fri end fod. Loa sad til højre og Lara til venstre. Så blev der skudt til en dobbeltmarkering på vand, som henholdsvis faldt i åbent vand ved modsatte bred og i sivbremmen. Men først skulle jeg dirigere Loa over søen skråt til højre, hvor der var udlagt en dummy i den sumpede græsbevoksede kant, usynligt for hunden. Det trak tænder ud. Hun havde jo lige markeret dobbelt markeringen, og der måtte korrigeres ret intenst før hun kom over. Hun hoppede op på en badebro, som var lidt til højre – alligevel lykkedes det at få hende hen i området, og efter område fløjt dukkede hun op med dummyen i munden. Hurra!

Hun svømmede tilbage (forsøgte ikke at rende tilbage, som hun før har dyrket) og afleverede villigt dummyen til hånd, som hun havde gjort hele prøven igennem.

Så manglede hun dobbelt markeringen på vand, først kastede i det græsområde som lå tilvenstre men i vand. Den højre markering var drevet ind i sivbremmen, den måtte hun dirigeres på.

Hun var ikke så god på dobbelt markeringerne, som hun plejer. Låste sig lidt fast på skytten, som først skyder – og så bliver dummyen kastet – vi plejer jo at gøre omvendt i Danmark J

Hun fuldførte således hele prøven som absolut var i den svære ende af hvad hun kan, men faldt på mangel på lydighed, så her skal jeg absolut sætte ind. Vi fik 4 point med til klubmesterskabet, hvor det gjaldt om at have så lidt point med som muligt.

Begynderklassehundene fik fra 5 – 9 point.

Lara fik 1 point, Jonna 2 point samt Kivi 3 point. At Kivi kunne gennemføre prøven er helt utroligt. Hun er kun 2 år, og det bliver så spændende at følge Kivi og Ellisiv de næste år, de kan nå rigtig langt.

Der var en rigtig hyggelig stemning blandt deltagerne, og for at prøven kunne gennemføres havde Helena og co lavet et stort forarbejde. Deltagerne hjalp også på skift på prøven, de to dommere Lars var søde til at give god feed back, en vellykket dag.

Der var fælles grill bord om aftenen. Vejret var godt og det holdt også til udstillingen dagen efter.

Kalvo Kriisk, selv opdrætter af curly coated retriever dømte og der var omkring 29 tilmeldte hunde. Jeg nød at se på de mange smukke curlyer, som jeg har set på facebook eller i Finland i 2014. Ellisivs opdræt Sambo og Kivi klarede sig meget fint med placeringer i deres klasser.

Vi måtte løbe en del runder i ringen

20160707_loa15

BIS i jagtklassen

BIS-jagtklasse

 

Dommer Kalvo Kriisk ønsker tillykke med bedste tæve – sig mig rækker Loa tunge af konkurrenterne??

20160707_loa14

Maritas Adam blev BIR, (BOB) , Loa blev BIM (BOS)

20160707_AdamogLoa

Loa blev BIS jagtklasse hund, og gik senere til bedste tæve og BIM. Helt uventet for mig, men hvor blev jeg dog glad. Vi måtte løbe nogle omgange i ringen, og løbe med drive, det kan Loa.  Kalvo målte flere af hundene med et stangmål, også Loa, men hun holdt sig netop indenfor det spand der var på stokken. Lara blev 3. bedste tæve i jagtklasse, så hun havde 4 point i alt, mens Loa havde 5 point.  Senere viste det sig at hun blev en samlet nummer 2 i klubmesterskabet (jagt + udstilling), og Kivi fulgte lige i hælene, en imponerende præstation for så ung en hund.

Klubmester Lara, smukt ført af Ellisiv, Loa blev klubmester runner up, BIS jagtklasse, Bedste tæve samt BIM.

20160707_loaoglara

Ellisiv blev til mandag, så fik kunne fejre de flotte resultater sammen, og da Marianne og Krister, og Nicoline og hendes mor også skulle blive til næste dag, blev vi enige om at gå ud og spise på restaurant sammen. Hundene blev i bilerne, de var helt færdige.

Næste dag måtte sige farvel – og på gensyn og bruge dagen til at køre mod Varberg. Som jeg plejer, når jeg er på de kanter, besøgte jeg Getterøens naturreservat, et unikt sted, hvor man kan se mange forskellige vadefugle og andefugle. Selvfølgelig måtte jeg lige ind og nyde en god kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage før jeg kørte ombord på færgen. Vi kommer helt sikkert igen.

Getterøen